Wat is hyperbare zuurstoftherapie?

Hyperbare zuurstoftherapie is een innovatieve behandeling voor diverse aandoeningen en klachten. Door het inademen van 100% zuurstof, wordt de hoeveelheid zuurstof in het bloedplasma verhoogd.

Hierdoor krijgen allerlei weefsels een grote hoeveelheid zuurstof aangeboden, waardoor weefsels en cellen beter herstellen, er nieuwe stamcellen en collageen worden aangemaakt en het immuunsysteem wordt verstrekt.

Hoe ondergaat u Hyperbare zuurstoftherapie?

Wanneer u een behandeling met hyperbare zuurstof therapie volgt, dan komt u naar één van onze praktijken om hier een serie van zuurstofsessie te volgen. Tijdens uw bezoeken, neemt u plaats in de hyperbare zuurstof kamer. Dit is een speciale ruimte waarbinnen de druk en de hoeveelheid zuurstof gereguleerd kunnen worden. 

Tijdens een sessie wordt de druk in de zuurstofkamer opgevoerd. Dit gaat heel geleidelijk zodat u hier weinig van merkt. Doordat u een neusmasker draagt, ademt u pure zuurstof in. De combinatie van de hogere druk en het inademen van extra zuurstof, zorgt voor een sterk verhoogde hoeveelheid zuurstof in uw lichaam.

Klik op de groene knop hieronder om meer lezen over een behandeling bij Rejuvenate.

Wat zijn de effecten van hyperbare zuurstoftherapie?

Door de hyperbare zuurstoftherapie neemt de hoeveelheid beschikbare zuurstof in uw lichaam toe. Dit kan wel tot 12 keer meer zijn dan in reguliere omstandigheden. 

Dit heeft allerlei gezondheidseffecten doordat diverse processen versneld verlopen. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor genezende processen zoals wondheling. Ook worden er meer nieuwe bloedvaatjes aangelegd en worden stamcellen actiever door de extra zuurstof. 

Daarnaast hebben sommige bacteriën “een hekel” aan zuurstof, waardoor ook specifieke ontstekingen kunnen worden geremd.

Hyperbare Zuurstof Therapie bij Rejuvenate

Waarbij kan hyperbare zuurstoftherapie worden ingezet?

Er worden diverse processen versneld door de aanwezigheid van extra zuurstof.  Hyperbare zuurstoftherapie is geschikt voor:

N

Ontstekingen

N

Herstel na sportinspanning

N

Doorbloedingsproblemen

N

Hersenletsel na zuurstoftekort

N

Acuut gehoorverlies

N

Chronische pijn

N

Wondgenezing (diabetici)

N

Algeheel welbevinden