Hoe ziet een behandeling eruit bij Rejuvenate?

Hoe ziet een hyperbare zuurstofbehandeling er in de praktijk uit? Op deze pagina kunt u lezen wat u te wachten staat tijdens een bezoek aan onze zuurstofkamer.

Voorafgaand aan een behandelsessie

Een behandelsessie duurt ongeveer 75 minuten, wij raden u aan om voorafgaand aan de behandeling naar het toilet te gaan. Daarnaast is het is belangrijk om fris aan de behandeling deel te nemen en minimaal 2 uur voor de behandeling niet te roken vanwege veiligheids- en hygiënische redenen.

We adviseren om geen strak zittende sieraden te dragen tijdens de behandeling. In onze hyperbare zuurstoftank, die geschikt is voor maximaal 4 personen, kan het zijn dat u de behandeling deelt met iemand anders. U kunt gerust uw telefoon of laptop meenemen en gebruik maken van het aanwezige audio- en videosysteem om bijvoorbeeld Netflix te kijken.

Tijdens een behandelsessie

Voordat de behandeling begint, krijgt u uitleg over de hyperbare zuurstoftank en wordt het zuurstofmasker (of neuscanule) overhandigd en uitgelegd dat tijdens de behandelingen zal worden gebruikt. Na de sessie bewaren wij het masker voor u. Dit is uw persoonlijke masker, dat alleen door u wordt gebruikt.

Wanneer u bent geïnstalleerd, wordt de hyperbare kamer afgesloten en begint de opbouw van de druk. Dit voelt als een “duik onderwater” of wanneer u opstijgt in een vliegtuig. Er kan dus even wat druk op de oren gevoeld worden. Om dit te verhelpen, legt de hyperbare kamer operator verschillende technieken uit voordat de behandeling begint. Tijdens de afdaling stijgt de temperatuur in de hyperbare zuurstoftank het kan daarom makkelijk zijn om trui of vest te dragen welke kan worden uitgedaan.

Als de gewenste druk is bereikt, wordt het masker opgezet en kunt u beginnen met het inademen van 100% zuurstof. Als de behandeling is voltooid, wordt de druk in ongeveer 10 minuten weer verlaagd en moeten de oren opnieuw worden geklaard. Naarmate de druk daalt zal de temperatuur in de hyperbare kamer afnemen, waardoor het kouder wordt.

U wordt tijdens de gehele behandelsessie gevolg door de operator, deze kan altijd ingrijpen als dit nodig is.

Hyperbare Zuurstof Therapie bij Rejuvenate

Na afloop van een behandelsessie

Na de behandeling kunt u normale wijze uw dag vervolgen.